Sider

fredag den 29. juli 2011

Orkide-dræberen på retur

I tidens løb er det lykkedes mig at slå, ikke så få orkideer ihjel, men nu tror jeg sørme jeg har fundet fidusen og balancen i vanding osv. Disse to orkideer jeg har nu er helt vilde og har overlevet i rigtig lang tid efterhånden. De er nu fine sådan nogle, så jeg er da glad for at mit dræber-togt ser ud til at være ovre...

torsdag den 28. juli 2011

Veste

Sidste efterår fik jeg syet nogle veste til Johanna i forskellige designs og dem kan jeg da lige vise frem her, måske som inspiration til andre. Det er et super nemt mønster og man kan jo selv variere vestene ved at vælge forskellige materialer, farver og pynt derpå.
Jeg skal helt sikkert selv have lavet nogle flere til hende, når det nu begynder at blive koldere igen, det er ikke sikkert, at de her passer i størrelsen længere.



Kogt uld med svampe-applikationer både foran og bagpå



Quiltet bomuldsstof





Kogt uld med påsyet patchwork af stof og broderier



Quiltet bomuldsstof



Kogt uld med påsyet strygemærke




Vendbar vest i alm bomuld

onsdag den 27. juli 2011

Fint sengetøj

Fandt det her skønne retro sengetøj på en af mine genbrugsbutik-ture, ved ikke lige endnu hvad det skal bruges til, men det er jo altid rart at have noget lækkert stof.



I samme omgang kom der lige et par små vaser og en skål med hjem, som lige passede i samlingen med nogle af de andre



Og så kom der også lige et enkelt broderi med hjem....

tirsdag den 26. juli 2011

Flere bukser

Jeg er jo som før nævnt i gang med "projekt nye bukser" til Johanna, og der er lige kommet to par mere til samlingen, denne gang er jeg blevet inspireret af buksedesignet på denne skønne Blog



Jeg fik også lige ryddet op i mine bånd, de lå rodet sammen i en uoverskuelig kasse før, men nu har jeg købt nye kasser og sorteret dem i skråbånd/kantebånd og så diverse dekorationsbånd. Jeg har så yderligere stof-gavebånd og alm gavebånd, men de var i forvejen delt op, og dem har jeg ikke lige foreviget på billeder


mandag den 25. juli 2011

Hjemmelavet is

Som lovet kommer her lidt mere om min hjemmelavede is.
Is cremen er en standard udgave, som man efterfølgende kan spice up med alt det man nu lige har lyst til, eller bruge som den er.
I den variant jeg fik lavet i weekenden var der karamelsauce som jeg har vist tidligere, chokoladesauce og hakket Daim.
Isen blev rigtig god, ingen krystaller og en dejlig smag.


Is-creme:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
½ liter piskefløde

Æg, sukker og vanille piskes sammen til en luftig æggesnaps
Fløden piskes og de to dele vendes sammen.
kan sættes i fryseren som den er, eller med forskelligt fyld.

Chokoladesauce:
200 gr. (mørk) chokolade
1/4 liter piskefløde
1 spsk smør

Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes op, det skal ikke koge og der skal røres hele tiden så det ikke brænder på eller skiller, er færdigt når chokoladen er smeltet og saucen har en blank og ensartet konsistens.

søndag den 24. juli 2011

Man er vel beredt

En taske på hovedet, en fluesmækker og en plastiktaske med Kylling og en hawai-blomsterkrans er da standard-udstyr når man leger at man går en tur i Netto, er det ikke???!!......

Givskud Zoo

Her i weekenden har vi været en tur i Givskud Zoo. Min mor var med os, og selvom vejret godt kunne have vist sig fra en lidt bedre side, havde vi er hyggelig dag. Vi har årskort dertil og har været der nogle gange efterhånden. Vi er rigtig glade for at komme der, og synes dyrene har nogle rigtig fine betingelser, og det er bestemt anbefalelsesværdigt, hvis andre overvejer at besøge stedet.
Her er lidt billeder fra en tidligere tur, hvor vejret var lidt venligere stemt overfor gode billeder.....









fredag den 22. juli 2011

Så blev det vist færdigt.... næsten

Nu har Johanna puder og tæppe osv på sin hygge-plads og hun bruger det flittigt hver dag, der kommer nok lige en enkelt pude mere før moren er helt tilfreds (hvis hun da nogensinde bliver det helt) men Johanna synes vist det er glimrende allerede.
Tæppet er syet med et tyndt lag pladevat i midten og størrelsen passer lige til Johanna, det er stort nok til at hun kan putte sig under det, og samtidigt kan hun let flytte det rundt.



 Hygge-læsning

Karamelsauce

Jeg vil kaste mig ud i en gang hjemmelavet is her i weekenden, og i den vil jeg blandt andet have karamelsauce.
Jeg brugte Mette Blomsterbergs (Det Søde Liv) opskrift på flødekarameller og så tog jeg det bare af varmen før jeg ellers ville have gjort.

Giver ca 50 store karameller eller tilsvarende sauce

½ liter piskefløde
250 g sukker
125 g glukosesirup

Alle ingredienserne kommes i en stor gryde og koges ved god jævn varme til en tyk gyldenbrun masse.

Det tager rigtig lang tid før de er færdige, det bedste af en halv time mindst. Der skal røres i det jævnligt, men mest i slutningen for at det ikke brænder på. Brug en stor gryde da det bruser rigtig meget op og vil vælte ud af gryden hvis den ikke er stor nok.

Glukosesirup kan købes i Superbrugsen og Kvickly og giver den der seje karamelstruktur.


I lang tid ser det sådan ud



Jeg tog det af varmen da det så sådan ud, hvis man vil have karameller skal man vente lidt længere til det er endnu mere tykt og slipper bunden af gryden når man rører i den. Man kan teste ved at lægge en lille klat ud på bordet og se om konsistensen er som man ønsker. Pas på med at koge for længe, så bliver massen helt hård når den er kølet af, det er sket for mig et par gange, og så bliver det samme konsistens som det der er inden i daim, hvilket jo også er fint nok, men bare ikke når det var bløde flødekarameller man ville lave.



Efter afkøling, først nogle timer på køkkenbordet og herefter natten i køleskabet ser det sådan ud. En dejlig tyktflydende masse, som har ramt lige den konsistens jeg gerne vil have ned i isen. Skulle den have været brugt til sauce ovenpå isen, skulle den have været mere flydende dvs være taget af varmen noget før, man må prøve sig frem....


Mere om isen kommer senere

torsdag den 21. juli 2011

Hundesenge

Jeg har fået noget tid siden konstrueret disse hundesenge i protest mod de utrolig ucharmerende plastikmodeller og andre der er på markedet, som jeg ikke synes gør ret meget godt for et hjem. Hundene vil dog stadig gerne have en kurv/kasse at lægge sig op i så derfor disse.


Den store hund har en stor seng i stuen, der er knap så meget spræl i farven på betrækket på billedet, men han fælder sådan nogle irriterende små sorte stive hår, som kan ødelægge skønheden på enhver lys farve, og desuden må en dobermann han vel godt få lidt maskulint army-stof at ligge på, selvom han til (de fleste) tider glemmer det der maskuline, og opfører sig mere som en lille tøs...



Denne her er en cocker størrelse seng, der kan ligge et par stykker af dem i den, hvis de gider at komme hinanden ved. Størrelsen er som en hovedpude og jeg har syet en masse forskellige betræk som jeg skifter med når de får svinet dem til, og det sker jo jævnligt alt efter vejret.


tirsdag den 19. juli 2011

Så kom jeg lidt længere

Nu er madrassen skåret til og har fået betræk med skridsikker bund, målene er 70 x 120 og det passer jo helt perfekt til en lille pige på 2½ år.


Jeg fik også lige kreeret en enkelt pude mere til samlingen.......


Og sådan ser det ud nu, det er stadig lidt tomt, men de næste par aftner kan nok råde bod på det, med et par puder mere og et tæppe.
Hun var allerede ganske begejstret da hun så det i morges, så det skal nok komme til at virke efter hensigten.

mandag den 18. juli 2011

Strandbilleder

Vi var en tur i Nordjylland i weekenden hos nogle gode venner, lørdag hvor vejret lige viste sig fra en ok side, tog vi en tur på stranden med barn og hunde og hvad vi ellers kunne få stoppet i bilen. Jeg havde selvfølgelig også husket kameraet, og her er lidt af det der kom ud af det.








fredag den 15. juli 2011

En lille pude

I aftes fik jeg lavet første tiltag til Johanna's nye hygge-putte hjørne i stuen, det er meningen hun skal have en lille madras, med en masse skønne puder og tæpper osv, og her er altså den første pude, som jeg lige skulle prøve at lave.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...