mandag den 25. juli 2011

Hjemmelavet is

Som lovet kommer her lidt mere om min hjemmelavede is.
Is cremen er en standard udgave, som man efterfølgende kan spice up med alt det man nu lige har lyst til, eller bruge som den er.
I den variant jeg fik lavet i weekenden var der karamelsauce som jeg har vist tidligere, chokoladesauce og hakket Daim.
Isen blev rigtig god, ingen krystaller og en dejlig smag.


Is-creme:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
½ liter piskefløde

Æg, sukker og vanille piskes sammen til en luftig æggesnaps
Fløden piskes og de to dele vendes sammen.
kan sættes i fryseren som den er, eller med forskelligt fyld.

Chokoladesauce:
200 gr. (mørk) chokolade
1/4 liter piskefløde
1 spsk smør

Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes op, det skal ikke koge og der skal røres hele tiden så det ikke brænder på eller skiller, er færdigt når chokoladen er smeltet og saucen har en blank og ensartet konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...