torsdag den 23. juni 2011

Almindelige lagkagebunde (chokolade eller lyse)

4 æg
160 gram sukker
1 stor spsk vand
1 tsk vanille med top
1 knsp salt
(3 spsk kakao hvis der ønskes kakaobunde)
120 gram mel
1 tsk bagepulver

Læg æggene i vamt vand i i ca 10 min (dette giver æggene stuetemperatur, hvilket giver en luftigere kage) pisk derefter æggene med vand, vanille, sukker, salt og evt kakao til en luftig og fin mousse.
vend mel og bagepulver i.
Passer til springform på 20 cm hvor man efterfølgende kan dele bundene i tre tynde bunde. Er man ikke god til at dele bunde, kan mængden reduceres og bundene kan bages hver for sig.
Giver en fast og god kagebund som jeg ikke oplever nogen problemer med at dele, den knækker og smuldrer ikke så let.
Bages ca 20 min ved 200 grader (180 grader ved varmluft)
Kan fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...