fredag den 24. juni 2011

Smørcreme

Da jeg ikke selv er særlig vild med den smag som alm smørcreme har, laver jeg altid en variant med nougat eller evt nutella, men det kan undlades/skiftes ud med smør hvis man ønsker alm. smørcreme.
Bruges til at smøre kager op med, inden de overtrækkes med fondant.
Teknikken og redskaber til at smøre op med er en smagssag og man må finde det der passer én selv bedst, men alt fyld der indeholder fløde og frugtsyre skal "lukkes" helt inde i kagen da det ellers kan give problemer i direkte forbindelse med fondant.

1 pakke blødt smør
1 pakke blød nougat
1 pakke flormelis
lidt varmt vand

Alle ingredienserne piskes sammen til en blød og cremet masse.
Jeg bruger selv et varmt vandbad til at få konsistensen endnu blødere uden at komme for meget vand i selve cremen.
Kagen smøres op med cremen og sættes på køl til cremen er stivnet, herefter kan den overtrækkes med fondant og glattes ud.
hvis man laver smørcreme i forvejen eller har en rest der står på køl, kan den piskes op igen ved hjælp af varmt vandbad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...