Så er weekendens dåbskage afleveret, men af principielle grunde bliver den ikke vist frem, før den er "brugt" af ejermanden, så det må lige vente lidt endnu.
Men den ene slags fyld i kagen er hindbærmousse og her kommer lidt en opskrift på den, alle slags bær kan bruges i stedet for hindbær.
300 gram hindbær
125 gram sukker
1 tsk vanille sukker
8 blade husblas
½ liter piskefløde
Hindbær, sukker og vanillesukker gives et opkog i en gryde og moses ud med en gaffel.
Husblas lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, og smeltes herefter i den let afkølede frugtmasse. Herefter afkøles frugten, det skal ikke nå at stivne, men være koldt/lunkent.
Fløden piskes og når frugten er afkølet vendes det sammen, og sættes på køl natten over.
Moussen blever meget stiv, hvilket er rigtig godt som kagefyld, men hvis man vil bruge den som en dessert i sig selv eller andet, kan man med fordel bruge lidt mindre husblas.
Sjovt!!! Jeg sad lige og googlede "hindbær-skum" og så serverer du lige opskriften.. TAK FOR DET...
SvarSlet