Sider

søndag den 26. juni 2011

Veloverstået sommerfest i hundeklubben

Dagen derpå er jo knap så sjov som selve dagen.... ikke at det blev helt vildt i går eller noget, men jeg kan godt mærke at jeg ikke er 18 år længere.
Vi havde en rigtig hyggelig aften med dejligt selskab og min kage blev taget vældig godt imod og blev da reduceret kraftigt i størrelsen, så det må jo være et godt tegn.
I dag har der ikke været de helt vilde kreative udfoldelser, det har mest stået på hygge med min datter og så lige de allermest nødvendige huslige pligter, mens manden og svogeren har brugt dagen på at brygge øl.
Her følger så de sidste billeder af kageprojektet og det færdige resultat.



fredag den 24. juni 2011

Anden etape

I dag er kagefyldet til morgendagens kage lavet færdig, kagen er lagt sammen og smurt op med smørcreme, overtrukket med fondant og sat på køl til færdig pyntning i aften eller i morgen.
Der er kun billeder til og med smørcremen, da jeg har det princip at folk der skal se kagen "live" ikke skal se den på nettet først, derfor kommer billeder af det færdige resultat først søndag ;-)


Smørcreme

Da jeg ikke selv er særlig vild med den smag som alm smørcreme har, laver jeg altid en variant med nougat eller evt nutella, men det kan undlades/skiftes ud med smør hvis man ønsker alm. smørcreme.
Bruges til at smøre kager op med, inden de overtrækkes med fondant.
Teknikken og redskaber til at smøre op med er en smagssag og man må finde det der passer én selv bedst, men alt fyld der indeholder fløde og frugtsyre skal "lukkes" helt inde i kagen da det ellers kan give problemer i direkte forbindelse med fondant.

1 pakke blødt smør
1 pakke blød nougat
1 pakke flormelis
lidt varmt vand

Alle ingredienserne piskes sammen til en blød og cremet masse.
Jeg bruger selv et varmt vandbad til at få konsistensen endnu blødere uden at komme for meget vand i selve cremen.
Kagen smøres op med cremen og sættes på køl til cremen er stivnet, herefter kan den overtrækkes med fondant og glattes ud.
hvis man laver smørcreme i forvejen eller har en rest der står på køl, kan den piskes op igen ved hjælp af varmt vandbad.

Hyldeblomstmousse

8 plader husblas
4 pasteuriserede hele æg
250 g sukker
3 dl koncentreret hyldeblomst saft
½ l piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk æg og sukker meget stift.
Smelt husblas i hyldeblomst saften ved svag varme, køl det lidt af og pisk det ved lav hastighed sammen med æg- og sukkerblandingen. Sættes på køl nogle timer eller natten over.
Pisk fløden meget stiv. Pisk hyldeblomst moussen op. Bland begge dele sammen og pisk til moussen er helt opløst og du har en cremet konsistens.
Denne portion er rigelig til en stor kage, mængden reduceres til mindre kager. Evt overskydende mousse kan evt. fryses og spises på f.eks pandekager eller bruges til topping på cupcakes.

Chokolademousse

½ liter piskefløde
200 - 250 gram chokolade (lys, mørk, hvid eller med forskellig smag, feks skildpadder, toblerone, after eight osv)

Fløden opvarmes i en gryde til lige før kogepunktet, chokoladen kommes i og gryden tages af varmen, rør til chokoladen er smeltet. Køles af og sættes i køleskabet i mindst 6 timer, gerne natten over.
Herefter kan moussen piskes op med elpisker, til konsistensen er som man ønsker den.
Denne portion passer til en stor kage, til en alm springform størrelse halveres mængden.

torsdag den 23. juni 2011

På vej mod weekendens kageprojekt

Jeg skal til sommerfest i hundeklubben (DCH Brædstrup) i weekenden, og sådan en begivenhed kalder jo på en kage.... måske er det kun mig der kan høre det, men jeg er sikker på at den under alle omstændigheder vil falde i god jord i det forum. I dag har den stået på bagning af bunde og start på fyldet som så skal laves færdigt i morgen. Opskrifter til bundene jeg bruger denne gang følger herefter. Nu er dette en stor kage - til ca 35 personer så jeg har brugt dobbelt op af begge opskrifter. Chokoladebunden skal deles i 2 og nøddebunden skal blive som den er. Der skal nok komme flere billeder som projektet skrider frem....

Nøddebunde

3 æg
100 gram sukker
100 gram mel
½ tsk bagepulver
300 gram valnødder (og valnødder) hakket

Æg og sukker piskes til en luftig masse. Derefter tilsættes mel, bagepulver og til sidst vendes nødderne i. passet til en springform og kan deles i 2-3 bunde.
Bages ca 15 min ved 180 grader (160 grader varmluft)

Almindelige lagkagebunde (chokolade eller lyse)

4 æg
160 gram sukker
1 stor spsk vand
1 tsk vanille med top
1 knsp salt
(3 spsk kakao hvis der ønskes kakaobunde)
120 gram mel
1 tsk bagepulver

Læg æggene i vamt vand i i ca 10 min (dette giver æggene stuetemperatur, hvilket giver en luftigere kage) pisk derefter æggene med vand, vanille, sukker, salt og evt kakao til en luftig og fin mousse.
vend mel og bagepulver i.
Passer til springform på 20 cm hvor man efterfølgende kan dele bundene i tre tynde bunde. Er man ikke god til at dele bunde, kan mængden reduceres og bundene kan bages hver for sig.
Giver en fast og god kagebund som jeg ikke oplever nogen problemer med at dele, den knækker og smuldrer ikke så let.
Bages ca 20 min ved 200 grader (180 grader ved varmluft)
Kan fryses.

tirsdag den 21. juni 2011

"Gamle" kager

Jeg har siden jeg startede min kage-interesse fået lavet en del kager efterhånden og her følger lige lidt billeder af dem jeg synes kan fortjene at blive vist frem....


























Jeg har da faktisk haft travlt med det her kan jeg se ;-)

I gang........

Jeg har længe overvejet at oprette en blog og har endda fået et par opfordringer til det ind imellem, men ting tager jo tid fra overvejelse til handling, men nu er den så altså godt på vej.
Jeg skal prøve på at være flittig med at blogge lidt om de forskellige kreativiteter jeg får mig kastet ud i fra tid til anden, og der vil sikkert også kunne snige sig lidt ind om min skønne datter og vores (min mand og jeg) altoverskyggende interesse: hundene og hvad der dertil følger.
I disse dage er vi ved at shine vores toilet (ikke selve toilettet da det nok er begrænset hvilke muligheder der er for forskønnelse der, men rummet) lidt op, der har hersket lidt tilfældig indretning der længe, men det bliver der så gjort noget ved nu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...