Sider

mandag den 1. august 2011

Blommer i lange baner

Vores blommetræ går helt amok i år efter flere års pause, så nu står den på alle mulige forskellige aktiviteter med blommer. Indtil videre er der blevet til marmelade, blommetærte og nogle poser i fryseren som skal blive til mere marmelade og saft. Selvfølgelig er der også blevet spist og spist i den rene form, og der sidder tonsvis i træet endnu.
Blommemarmelade:
500 gram blommer (udstenede)
250 gram sukker
1 tsk rød melatin
Lidt Atamon til at tilsætte og lidt til at skylle glas i

Denne portion giver to glas af den størrelse jeg har på billedet, jeg vil hellere lave små portioner og så lave det flere gange, end at have en masse glas stående der bliver for gamle.

Frugten koges mør i ca 10 min, sukker tilsættes og koger med i 5 minutter, herefter blender jeg lige med stavblenderen for ikke at få for mange klumper i marmeladen, men det kan undlades hvis man gerne vil have mere struktur i marmeladen.
Melatin blandes i lidt mere sukker og kommes i under omrøring.
Marmeladen tages af varmen og køles lidt af inden 1 tsk Atamon tilsættes, herefter hældes marmeladen på Atamonskyllede glas der lukkes og sættes på køl.Blommetærte:

Mørdej:
240 gram mel
150 gram smør
125 gram sukker
1 tsk vanillesukker
1 æg
evt lidt vand

Smørret smuldres i melet, sukker og vanillesukker blandes i, herefter samles dejen med ægget og evt lidt vand hvis massen stadig er for tør.
Sættes på køl i 1 times tid, hvorefter 2/3 af dejen rulles ud og kommes i en smurt tærteform. Fyldet kommet i og resten af dejen rulles ud, skæres i strimler og lægges på i gitterform som låg.
Bages ca 30 minutter ved 180 grader til dejen er lysebrun i kanten.

Fyld:
600 gram blommer (udstenede og skåret i halve eller både)
50 gram sukker
evt lidt kanel

Blommerne blandes med sukker og evt kanel og lægges i tærten

Spises lun eller kold med creme fraise eller flødeskum til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...